A nagymadi és várbogyai Bogyayak (frissítve 2013.08.29.)  folyamatos feltöltés alatt
A nagymadi és várbogyai Bogyayak (frissítve 2013.08.29.) folyamatos feltöltés alatt
Menü
 
Okiratok
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Digitális adattárak
 
Hasznos irodalom
 
Genealógiai linkek
 
Családi linkek
 
Naptár
2019. Április
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Bogyay István családtörténeti írása

a bevezető átugrása

 

   A lapszerkesztő bevezetője:

 

   Üdvözlöm a kedves látogatót, akit ezek szerint nem csak a korabeli képek, családfa táblázatok érdekelnek, hanem kíváncsi egy nagy múltú magyar család történetére is.

 

   Néhány évvel ezelőtt Bogyay István ceglédberceli rokonom kereste fel édesapámat, s akkor tudtuk meg, hogy már 1991. óta a Bogyay család történetét kutatja. E kutatás eredményeként született egy könyv 1999-ben, de a kutatás a mai napig tart.

 

   Jómagam – bár kezdettől érdeklődést mutattam a családfa iránt – behatóbban csak néhány hónapja kezdtem el foglalkozni a családtörténettel, s elhatároztam, hogy a kor lehetőségeit kihasználva az internet segítségével mások számára is elérhetővé teszem Pista bátyám eredményeit. Természetesen e munkához bírom az ő bátorító hozzájárulását is.

 

   A világháló módot ad arra, hogy a szövegben egyes településeket, fogalmakat, kifejezéseket hiperhivatkozással lássak el, így segítve a megértést, illetőleg elkalauzolva az olvasót a valaha Bogyayak lakta településekre.

  

Terveim szerint idővel az eredeti levéltári dokumentumok digitális képeit is szeretném megjeleníteni az oldalon, ezáltal is jelezve, s ellenőrizhetővé téve a kutatások hitelességét.

 

   Ezen túlmenően, az eredmények függvényében lehetőség van a történetet, a családfát és a fényképalbumot bővíteni, kiegészíteni. Végül az is előfordulhat, hogy a világ másik felén valaki szintén a Bogyayak után érdeklődik, s több kutató eredményét összegezve gyorsabban terebélyesedik a családfa.

 

   Ez utóbbi feltevés már csak azért sem utópia, mert az utóbbi egy év kutatásaiban Pista bátyámnak felesége és lánya mellett nagy segítségére volt dr. Bartalos Mihály New Yorkban élő orvosprofesszor rokonunk, aki a Bartalos család történetét kutatja közös őseinktől kezdődően. (Honlapja a főoldalon a linkek között megtalálható)

 

   Ezúton szeretném megköszönni nekik, hogy időt, energiát nem kímélve fáradhatatlanul járták a levéltárakat, egyházkerületeket, s mindent gondosan feljegyezve, dokumentálva, majd az összegyűlt anyagot kielemezve, rendszerezve egy komoly családtörténeti anyagot állítottak össze.

 

Miskolc, 2006. február 9.                                       Bogyay Ferenc

 

vissza a főoldalra             Bogyay István írása

 

 
A nagymadi és várbogyai Bogyay család címere
 
dr.Bartalos Mihály
 
dr.Bogyay Ferenc családja
 
A családi címer Pálmai András által készített raszteres változata
A családi címer Pálmai András által készített raszteres változata
 
Számláló
Indulás: 2005-06-27
 

JÓK ÉS ROSSZAK ISKOLÁJA - ismerd meg a részleteket a mesérõl    *****    Visszatérjünk? Digimonweb!!!! A digimonok rád várnak, ha akarod! Szerkesztõtárs kerestetik! Barmilyen téma érdekel!!!    *****    &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB W A T T P A D TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#983    *****    Tehervonat: 3:20 Hobo    *****    Kérlek szavazz az egyesületünk pályázatára. Köszönjük. EKE tagjai. Védd a méhet edd a mézet!    *****    Vár a csillagjövõ asztrológia portál, sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány, letöltések és megrendelések sokasága!!!!    *****    Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad! | Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad!    *****    Kérlek add szervezetünknek az adód 1%-át. Köszönjük. Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület Pécs    *****    Születési horoszkóp, megrendelése esetén, ajándék elõrejelzés és ingyenes konzultáció. Keress meg, szeretettel várlak!!    *****    Közeledik a HÚSVÉT, ajándékozd meg barátaid, szeretteid, születési horoszkóppal,biotérképpel,párkapcsolati elemzéssel!!!    *****    *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉ    *****    Március 30-ig várunk bármilyen tavasszal, húsvéttal kapcsolatos SAJÁT fotót vagy SAJÁT szerkesztett képet. Mire vársz?:)    *****    LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!